Pienkuormaajatyö

Hinta: 40,60€ / tunti (sis. ALV)

Hinta sisältää koneen kuljettajalla ja tarvittavat työlaitteet.

Tuntihinta käynnistyy koneen lähtiessä liikkeelle Kimmelsammal 3:sta ja päättyy koneen palattua lähtöpaikalle, tai työn päättyessä työmaalla johon kone jää paikalleen, jolloin paluumatkan aika kuuluu viimeisen työpäivän laskutettaviin tunteihin. Koneen siirto ajamalla, nopeus noin 10min / kilometri.

Laskutus voidaan sopia esimerkiksi kuukausittain, jolloin tehdyt tunnit veloitetaan kerralla. Erikseen sovittavat työt voidaan tehdä myös urakkana.

Pienkuormaajan ominaisuudet ja laitteet:

Avant 528+

 • Koneen oma paino noin 950kg.
 • Kääntösäde 2,2m.
 • Maksimi nostokorkeus 2,2m.
 • Maksimi nostopaino 250 – 400kg. Tämä paino voidaan nostaa trukkipiikeillä tai kauhalla maksimikorkeuteen.
 • Kaatopaino 780kg. Tämä on kauhan / piikeillä olevan tavaran maksimipaino kun siirretään tavaraa.
 • Kone on vuosimallia 2013, mutta sille on tehty 2020 täysi kunnostus

Avantin työlaitteet:

 • Sorakauha, 105cm leveä.
 • Trukkipiikit, kuormalavojen nostaminen.
 • Puskulevy, 220cm leveä, lumitöihin ja maantasoitustöihin. Teräslevyssä vanerinen kulutusosa, jolloin se ei vahingoita pihakiveystä tai asfalttia.
 • Kantopiikki, kivien ja kantojen kääntämiseen ylös maasta.
 • Kaivuukauha, pienten kuoppien ja kaivantojen tekemiseen. Maksimisyvyys noin 50cm.
 • Harjakone, pienten asfaltti tai pihakivialueiden harjaamiseen.
 • Pihakivileikkuri / kivigiljotiini

Mahdolliset työt ja arvioitu työnopeus

Hiekan / soran / mullan siirto

Yhdellä Avantin kauhallisella saa kuljetettua noin 300 – 500kg soraa riippuen muun muassa soran laadusta ja kuljetusreitistä. Käytännössä kasettikuormallisen (40t) 0-6mm kivituhkaa ripeä kuljettaja voisi saada siirrettyä kasasta omakotitalon pihan toiselle puolelle noin kolmessa tunnissa. Yleensä aikaa menee enemmän, koska ajoreitin kuopat, mutkat ja ahtaat kohdat hidastavat ajamista. Samoin lähes aina on myös tarve levittää ja tasoittaa siirrettyä maa-ainesta samassa yhteydessä kun sitä siirretään.

Videolta selviää minkälainen on kasettikuorma kivituhkaa. Kottikärryllä kasettikuorman siirtäminen on koko kesän kestävä projekti.
Avant pienkuormaajalla lumitöiden teko onnistuu myös 8-vuotiaalta.

Lumityöt

Lumen luonti: Avantin puskulevyllä onnistuu 300 neliön pihasta 10cm lumenluonti 20 – 60 minuutissa. Aikaan vaikuttaa eniten pihan muoto, lumen kasauspaikkojen sijainti ja varottavat elementit kuten valaisimet, reunakivet, istutukset ja vastaavat.

Lumikasojen siirtäminen: Kolalla kasatut lumikasat kasvavat joskus hankalan korkeiksi ja kovettuneen kasan lapiointi voi olla työlästä. Avantilla lumikasat voidaan siirtää kauemmas, jolloin kolatöiden tekeminen on taas helpompaa ja nopeampaa.

Lumivallien siivous tonttiliittymistä: Hankalalla säällä teiden aurauksesta jäävä lumivalli saattaa jäätyä talon pihatien tukoksi. Avantilla lumivallin siivoaminen on muutamien minuuttien työ.

https://www.omakotiliitto.fi/asuminen/vinkit_ja_oppaat/lumien_auraus_ja_talvikunnossapito

Pihanrakennustyöt

Avant on erittäin monipuolinen kone kaikenlaisissa pihanrakennustöissä. Avant on runko-ohjattuna koneena alustalle hellempi kuin liukuohjatut koneet, kuten paljon pihanrakennuksessa käytetty Bobcat. Toisin kuin liukuohjatut koneet, Avant ei kuitenkaan käänny täysin paikallaa, vaan tarvitsee kääntösäteeksi reilun 2m tilan. Tästä huolimatta se on erittäin näppärä pienehkölläkin pihalla ja ajaminen tarkasti esteiden ympäri on helppoa.

Nurmikon pohjatyöt: Pohjamaa-aineksen tasoitus, mullan siirtäminen, levittäminen ja tasoitus onnistuvat kätevästi kevyellä ja näppärällä koneella yleensä pienemmällekin pihalle.

Kivien kaivanimen ja siirtäminen: Kantopiikillä ja kaivuukauhalla saa kaivettua noin 60cm halkaisijaltaan olevat muutamien satojen kilojen painoiset kivet maasta. Kiviä voidaan siirtää sorakauhalla tai trukkipiikeillä.

Pihakivien leikkaaminen: Avantiin on työlaitteena myös ”kivigiljotiini”. Giljotiini toimii hydrauliikalla ja siinä riittää voima 60mm paksujen ja 40cm leveiden laattojen / kivien halkaisemiseen. Giljotiinin leikkuujälki ei ole yhtä siisti kuin timanttiterällä, mutta etuina on moninkertainen leikkuunopeus ja täysi pölyttömyys. Usein kivet voi halkaista giljotiinilla ja viimeistellä kiven leikkuupinta kulmahuomakoneeseen liitetyllä timanttilaikalla.

Nostotyöt

Avant:lla pystyy siirtämään helposti noin 400kg painavan tasaisesti lastatun kuormalavan. Jos kuormalavalle lastattu pihakivet – tai vastaavat – on lastattu koneen lavan puoleiselle reunalle, Avant pystyy siirtämään puolikkaan lavan, eli noin 600kg. Käytännössä pihakivilavat pitää siis käsin lempata puoliksi, jolloin niitä voidaan helposti siirtää koneella.

Avant:lla on mahdollista nostaa kuormalavoja noin 2,1 metrin korkeuteen asti. Nostoissa lavan maksimipaino on 300kg.

Nostotöissä Avant on siis kätevä rakennustarvikkeiden siirtämisessä ja joissain tapauksissa kuorman purkamisessa esimerkiksi kuorma-autosta.