Koneiden ja laitteiden korjaus

Koneenkorjaus

Koneenkorjaus: sisältää polttomoottori, pienoisjännitteiset ja sähkölaitteiden mekaaniset korjaukset. Kyseessä voi olla yhtä lailla huonosti käynnistyvä ruohonleikkuri tai jumissa oleva ruuvipenkki. Yleensä kaikille koneille ja laitteille on tehtävissä korjauksia – ihmisten tekemiähän ne alunperinkin on.

Vähän erikoisemmasta päästä kokemusta löytyy esimerkiksi metallikaavinnasta – ”scraping”, jolla oikaistaan ja valmistetaan suurempien työkoneiden liukupintoja.

Lelujen korjaus: Ennen miehet oli rautaa, laivat puuta ja lelut jompaa kumpaa…

Onko joskus pienellä tai isommallakin muksulta tullut mutru huuleen kun puuhevoselta irtosi jalka tai valomiekka ei enää uusillakaan pattereilla vilku? Eipä huolta. Pyhtech korjaa lelut uimalelujen paikkaamisesta sähköjunanratojen liikennevaloihin. Usein onnistuu myös kauko-ohjattavien lelujen korjaus, oli kyse sitten multikopterista tai maastoautosta.

Hei! Vaikka moni lelu on nykyään tehty ”kertakäyttöiseksi” se ei tarkoita sitä, etteikö niitä voisi korjata. On selvä, ettei 5 euron uimarenkaan korjauksesta kannata maksaa 20 euroa. Mutta monesti korjaaminen on varteenotettava ja ennen kaikkea ekologinen vaihtoehto.

Lisää tarinaa jyrsimen restauroinnista: https://www.kotiverstas.com – Jyrsimen kunnostus

Avant pienkuormaajan kauhan hitsaus. Kaupallisissa tuotteissa vastaavaa ei oikeastaan löydy, ja jos löytyy niin hinta on moninkertainen verrattuna ylijäämälevynpaloista valmistettuun kauhaan. Kauhalla saa kaivettua maasta parin sadan kilon kivet noin puolen metrin syvyydestä.

Tietokoneen vesijäähdytysblokin valmistusta vuonna 2003, jolloin kaupallisia tuotteita oli tarjolla hyvin rajoitetusti, toisin kuin nykyään.

Metallityöt

MAG-hitsaus: MAG hitsauksella voidaan korjata ja rakentaa uusia rautaliitoksia. Yleisiä käyttökohteita ovat autojen korjaushitsaukset sekä rautalevyjen, putkien ja palkkien yhteen liittäminen. MAG hitsauksella saadaan nopeasti siistejä ja kuluttajakäyttöön riittävän kestäviä liitoksia.

https://www.kemppi.com/fi-FI/tuki/hitsausaapinen/mig-maghitsaus/

TIG-hitsaus: TIG hitsaus on huomattavasti hitaampaa kuin MAG-hitsaus, mutta etuina on mahdollisuus hitsata eri metalleja ja hallitumpi hitsaustapahtuma. TIG hitsaus ei juurikaan kipinöi, toisin kuin MAG tai puikkohitsaus. TIG hitsauksen erityisiä käyttökohteita ovat ruostumaton teräs – esimerkiksi laiturin portaat ja alumiiniosien hitsaus -esimerkiksi Buster alumiiniveneen korjaushitsaus. TIG:llä voidaan myös ”juottaa” silicon bronze langalla. Tämä toimii koristehitsauksiin, peltihommiin ja esimerkiksi puhki ruostuneiden tankkien korjaamiseen paremmin kuin varsinainen hitsaus.

https://www.kemppi.com/fi-FI/tuki/hitsausaapinen/tighitsaus/

Metallin ja teknisten muovien jyrsintä: Jyrsimellä voidaan jyrsiä yksinkertaisia koloja, uria tai tasopintoja. Materiaaleiksi käy rauta ja sitä pehmeämmät metallit kuten alumiini, kupari ja messinki. Muoveista käy esimerkiksi polyeteeni, nailon ja POM. Jyrsinkone on vuodelta 1937, joten sillä ei hienostella, mutta ominaisuudet riittää ”kyläsepän” tarpeisiin.

Elektroniikka ja ajoneuvosähköt

Pyhtech ei tee sähkötöitä ja urakointia, eli rakenna tai korjaat kiinteitä sähköasennuksia tai korjaa muita kuin pienoisjännitteisiä (nimellisjännite alle 50 VAC tai 120 VDC) sähkölaitteita!

Työt keskittyvät pienoisjännitteisiin elektroniikkaan, aurinköjärjestelmiin (mökkijärjestelmät) ja esimerkiksi ajoneuvojen tai työkoneiden lisävalojen asennuksiin.

Erityisosaamisena on arduino piirien ohjelmointi ja niillä erilaisten automaatio ja ohjausjärjestelmien valmistaminen.

Toyota HJ61 maasturissa on vakiona 24 voltin sähköjärjestelmä. Tässä on omat haasteensa jos autoon halutaan paljon lisälaitteita jotka käyttävät 12 voltin jännitettä. Laadukkain ratkaisu saadaan rakentamalla autoon toinen täysin itsenäinen 12 voltin järjestelmä omalla laturilla ja akulla.

Työkalujen teroitus

Työkalut ja tarvikkeet löytyy erilaisten kodin veitsien ja työkalujen teroittamiseen. Kirveet, vesurit, puukot, keittiöveitset, taltat, ruohonleikkurin terät ja niin edelleen.

Työn hinnoittelu on kohdekohtaista koska kohteiden skaala ja teroitusterve voi helposti vaihdella 5min työstä kahden tunnin työhön.

Hyväkuntoisen, mutta tylsyneen keittiöveitsen teroittamiseen menee 5 – 10 minuuttia ja veloitus on 10 euroa. Kiveen lyödyn kirveen teroittamiseen voi kulua 20 – 30 minuuttia, jolloin veloitus on 20 euroa.

Myös laatu maksaa, jos haluat ”perusterävän käyttökirveen” se on nopea teroittaa – katso edeltä, mutta jos koko terä viimeistellään käsin 12000:sella hiomakivellä ja timanttitahnalla peiliksi, aikaa voi kulua vaikka koko päivä tai vaikka parikin. Toki yleensä kaikki onnistuu, kun vain sovitaan mitä tehdään.